Veel gestelde vragen

Over Immospot

Wat is Immospot?

Immospot is een website waar vraag en aanbod samenkomen. Als woningbezitter kan je de populariteit van je woning meten en direct contact opnemen met geïnteresseerden in je woning. Als woningzoekende kan je wijken, straten en zelfs woningen spotten waar je graag zou willen wonen. Is er Immospot aanbod dan kan je direct contact opnemen met de aanbieder van de woning.

Waarom is Immospot vrijblijvend?

Je kan op Immospot vrijblijvend je woning plaatsen en/of woningen spotten. Je kiest er zelf voor of je verdere stappen wilt ondernemen door contact op te nemen met de aanbieder of spotter van de woning. Op Immospot bepaal je alles zelf. Wil je dat Immospot je bijstaat dan kan je daarvoor uiteraard contact opnemen met Immospot.

Waarom is Immospot gratis?

Het is niet meer van deze tijd dat vraag en aanbod pas bij elkaar komen op het moment dat een woning officieel is aangemeld bij een makelaar. Daarom biedt Immospot nu de mogelijkheid om voor het officiële verkoopproces al te laten zien hoe populair een woning is en wellicht al een koper te vinden.

Heb ik een makelaar nodig?

Nee, een woning kopen of verkopen kan zonder makelaar. Immospot geeft tips en adviezen over wat er komt kijken bij de aan- en verkoop van een woning. Wel is het verstandig om deskundig advies in te winnen of hulp te vragen bij het aan- of verkoopproces van een woning. Immospot geeft de mogelijk de diensten af te nemen die je zelf noodzakelijk vindt. Hiermee heb je alles zelf in de hand en neem je slechts de diensten af die je zelf wilt.

Ik wil zelf mijn woning verkopen, hoe doe ik dat?

Het aan- of verkoopproces verloopt in een aantal stappen die worden uitgelegd bij tips en adviezen. Voorheen was het noodzakelijk om je woning eerst bij een makelaar aan te melden om een koper te vinden. Nu met Immospot is dat verleden tijd. Heb je hulp nodig tijdens het aan- of verkoopproces dan kan Immospot daarin bijstaan.

Hoe kan Immospot helpen bij de aan- of verkoop van mijn woning?

Op de website vindt het belangrijkste al plaats: het vinden van een koper of verkoper! Daarnaast biedt Immospot de helpende hand als je zelf je woning wilt verkopen met tips en adviezen. Heb je extra hulp nodig dan kan Immospot daarin bijstaan.

Werking Immospot

Hoe kan ik mijn woning plaatsen op Immospot?

Door eerst een account aan te maken kan je vervolgens je woning plaatsen bij 'Mijn Immospot/Mijn Woning'. Vul je adresgegevens in en klik op 'vul aan'. Nadat je je woningdetails hebt ingevuld klik je op 'details opslaan' om je woning te plaatsen op Immospot.

Hoe kan ik aangeven waar ik wil wonen?

Zowel met als zonder account kan je aangeven waar je wilt wonen. Zonder account zie je direct of er Immospot aanbod is. Wil je spots opslaan en op de hoogte worden gehouden van nieuw aanbod of contact opnemen met de aanbieder dan dien je een account aan te maken. Heb je een account dan kun je spots opslaan en worden je spots met het Immospot logo weergegeven in Google Maps. Klik op het Immospot logo en zie direct of er Immospot aanbod is. Het groene logo betekent dat er een match is. Je kan direct contact opnemen met de aanbieder van de woning.

Wat is een match?

Een match ontstaat als Immospot aanbod overeenkomt met opgegeven spots. In het geval van een match kunnen aanbieder en spotter contact met elkaar opnemen. Om privacy te waarborgen, verloopt het eerste contact altijd via Immospot. Daarna staat het uiteraard vrij om zelfstandig al dan niet verder te onderhandelen.

Wat gebeurt er als er een match is?

In het geval van een match kan je als aanbieder contact opnemen met de spotter. Ook kan de spotter contact opnemen met de aanbieder. Dit contact loopt in eerste instantie via Immospot om privacy te waarborgen. Neemt een aanbieder contact op met een spotter dan is het aan de spotter om wel of niet in te gaan op het verzoek. Ook andersom, als een spotter contact opneemt met een aanbieder is het aan de aanbieder om wel of niet in te gaan op het verzoek.

Hoe kan ik contact opnemen met geïnteresseerden in mijn wijk, straat, of woning?

Als je onder 'Mijn Immospot/Mijn woning' je woninggegevens hebt ingegeven dan kan je in het Google Maps venster 'Neem contact op met spotters' aanklikken. Op de volgende pagina kan je het bericht aan de spotters versturen. Dit bericht kan maximaal één keer per week worden verstuurd. Het is aan de spotter wel of niet in te gaan op het verzoek tot contact.

Hoe kan ik contact opnemen met de aanbieder van een woning?

Is er een match dan is het mogelijk om contact op te nemen met de aanbieder van de woning. Ga hiervoor naar 'Mijn Immospot/Mijn spots' en klik op 'match' of klik op een groen Immospot logo in het Google Maps venster (en klik op 'Neem contact op met aanbieder'). Vervolgens vink je de spots aan waarvan je de aanbieder een bericht wilt sturen en klik je op 'verstuur'. De aanbieder ontvangt een bericht met de boodschap dat er interesse is getoond in de woning. Het is aan de aanbieder wel of niet in te gaan op het verzoek.

Hoe voeg ik een spot toe?

Om een spot toe te voegen en op te slaan heb je een Immospot-account nodig. Dan kan je onder 'Mijn woning/Mijn spots' maximaal 10 spots toevoegen. Het toevoegen van een spot kan op verschillende manieren: door het aanklikken van een spot in het Google Maps venster, door een plaats en/of wijk te kiezen of door een adres of postcode in te voeren.

Ik kan niet aangeven in welke woning ik wil wonen

Het komt voor dat een specifieke woning niet vindbaar is. In dat geval kan je de straat of postcode als spot toevoegen. Ook is het mogelijk de spot aan te klikken in het Google Maps venster.

Immospot-account

Wat is 'Mijn Immospot'?

Bij 'Mijn Immospot' kan je spots toevoegen en zien of er Immospot-aanbod is. Onder 'Mijn woning' wordt de populariteit van je eigen woning getoond. Indien je over een account beschikt dan kan je spots opslaan en kunnen aanbieders contact met je opnemen. Tevens kun je onder 'Mijn Immospot/Mijn gegevens' je accountgegevens en instellingen wijzigen.

Waar dient een account voor?

Met een account kan je net even iets meer op Immospot. Zo kan je spots opslaan en ontvang je het nieuwste aanbod, je kan je eigen woning plaatsen en met een account kan je direct contact opnemen met de aanbieder van een woning of met spotters van je eigen woning.

Hoe word ik op de hoogte gehouden bij interesse in mijn woning?

Op het moment dat een spotter er voor kiest om contact op te nemen, ontvang je hier bericht van. In dit bericht staat een code waarmee je als aanbieder contact kan opnemen met Immospot. Dit is om ieders privacy te waarborgen, zodat alleen aanbieders en spotters met elkaar in contact kunnen treden bij wederzijdse toestemming.

Hoe wordt ik automatisch op de hoogte gehouden bij nieuw aanbod dat overeenkomt met mijn spots?

Als je onder 'Mijn Immospot/Mijn spots' een vinkje plaatst bij 'Houd mij op de hoogte van het (nieuwe) aanbod met betrekking tot mijn spots' dan ontvang je periodiek een e-mail waarin je op de hoogte wordt gehouden van nieuw aanbod.

Ook krijg je bericht als een aanbieder van een woning er voor kiest om contact op te nemen met de spotters van de woning . In dit bericht staat een code waarmee je als spotter contact op kan nemen met Immospot. Dit is om ieders privacy te waarborgen om alleen aanbieders en spotters met elkaar in contact te laten treden bij wederzijdse toestemming.

Waarom kan ik twitter koppelen aan Immospot?

Onder 'Mijn Immospot/Mijn woning' of onder 'Mijn Immospot/Mijn gegevens' kan je een twitteracocunt toevoegen. Zodoende geef je Immospot toestemming om automatisch tweets te versturen als er interesse wordt getoond in jouw wijk, straat en/of woning.

Waarom kan ik geen foto uploaden?

Voor het uploaden van een foto kies je eerst voor 'Foto toevoegen' en selecteer je vervolgens de foto. Even klikken op 'openen', waarna je op de knop 'Uploaden' klikt en je foto wordt geüpload. Je kan maximaal 20 foto's uploaden in .jpg, .png of .gif formaat en van maximaal 200kb per stuk met een maximale resolutie van 1280 pixels bij 1024 pixels. Let er goed op dat je foto's aan de gestelde eisen voldoen.

Hoe kan ik mijn account verwijderen?

Onder 'Mijn Immospot/Mijn gegevens' kies je voor 'Inschrijving verwijderen' om je account te verwijderen. Houd er rekening mee dat hiermee alles wordt gewist.

Hoe gaat Immospot om met mijn gegevens?

Immospot respecteert je privacy en draagt er zorg voor dat de persoonlijke informatie die je aan ons verschaft vertrouwelijk wordt behandeld. De Wet Bescherming Persoonsgegevens is van toepassing en Immospot houdt zich aan de eisen die hiervoor worden gesteld.

Ik ben mijn wachtwoord vergeten

Na te klikken op 'Inloggen' kan je vervolgens een nieuw wachtwoord aanvragen via 'Wachtwoord vergeten'. Vul je e-mailadres in en je ontvangt het nieuwe wachtwoord zo snel mogelijk.

Ik heb de e-mail om mijn account te bevestigen niet ontvangen

Als je de bevestigingsemail niet hebt ontvangen kijk dan eerst in je Spam of map met ongewenste e-mails. Mocht de e-mail hierin terecht zijn gekomen, voeg Immospot dan toe aan je 'vertrouwde contacten'.